HBDH: DKP-BÖG Gerillası, Özgürlük Savaşçısı Mehmet Ali Kasırga Yoldaş Ölümsüzdür !

1634

DKP-BÖG Gerillası, Özgürlük Savaşçısı Mehmet Ali Kasırga Yoldaş Ölümsüzdür !

Türkiye Kuzey Kürdistan halklarını kuşatan faşist ablukanın parçalanmasında en önde yürüyenlerimiz, can bedeli mücadelenin sıra neferleri olan gerillaya yönelik Faşist Türk Devletinin her türlü teknik ve askeri personeli kullanarak yürüttüğü kapsamlı saldırılar sonucu Mehmet Ali yoldaş ölümsüzleşmiştir. 11 Ağustos günü Dersim-Pülümür’de yaşanan çatışmalarda ölümsüzlüğe uğurladığımız Atakan MAHİR ile aynı birlikte yer alan Mehmet Ali yoldaş, düşmanın yoğun saldırıları karşısında yoldaşlarıyla birlikte büyük bir direniş sergileyerek ölümsüzleşmiştir. Mehmet Ali yoldaş şahsında Dersim-Pülümür şehitlerini bir kez daha saygıyla anarken, hareketimizin bileşenlerinden DKP’nin kadro ve üyelerine, BÖG’ün yiğit militanlarına, taraftarlarına ve ailesine başsağlığı diliyoruz

Çok küçük yaşlardan itibaren devrimci mücadele içinde yer alan ve Çerkez milliyetine mensup biri olarak gençlik mücadelesinden, işçi sınıfının mücadelesine oradan da gerilla mücadelesine kadar devrim mücadelesinin ihtiyaç duyduğu her alanda görev alan ve omuzladığı her görev karşısında tereddüt etmeden en önde yürümeye çalışan Mehmet Ali yoldaş, aynı zamanda BÖG’ün kuruluşunda aktif yer almıştır. Rojava’da da bir çok cephede bulunan ve DAİŞ çetelerine karşı mücadelede aktif yer alan Mehmet Ali yoldaş, Türkiye-Kuzey Kürdistan devrimi perspektifi doğrultusunda HBDH-Ortak Komutanlığımızın bir bileşeni olarak yönünü Türkiye- Kuzey Kürdistan’a çevirerek mücadeledeki kararlılığıyla bizlere örnek olmuştur.

Gerilla güçlerimize karşı faşizmin yoğun ve kapsamlı saldırıları boşuna değildir. Halklarımızın özgürlük ve kurtuluş mücadelesinin yılmaz neferleri olan gerillalarımızın özgürlüğe olan düşkünlüğü, devrime olan inançları, halklara olan derin sevgileri ve bağlılıkları ve can feda mücadelesinin halklarımızda yarattığı güven ve umut faşizme korku salmaktadır.

Tüm toplumun faşizm tarafından kuşatıldığı, kayıp yakınlarının oğullarını ve kızlarını aramaya çalışmasına dahi tahammül edemeyen, gözü yaşlı analarımıza saldıracak kadar pervasızlaşan faşizme en radikal cevabı HBDH savaşçılarının vermesi faşizmi çılgına çevirmektedir.

Bugün toplum faşizmin azgın baskı ve saldırıları altındadır, konuşamamakta, hareket edememekte, nefes alamamakta, özgürlüğe olan özlemini dile getirememektedir. Ve tam da bugün özgürlüğün dili gerillalaşmıştır ve gerilladadır. Bu “dil” bulaşıcıdır ve bu “dil”in halklara bulaşmaması için faşizm elinden geleni ardına koymamaktadır. Tüm saldırıları da bundandır. Ama nafile.

Hiçbir baskıcı yönetim ve devlet biçimi, adı ne olursa olsun halkların kahredici nefretinden kurtulamaz, kurtulamamıştır, kurtulamayacaktır.

Birleşik Devrim Hareketimizin tüm taraftar ve militanları 11 Ağustos’ta Dersim-Pülümür’de ölümsüzleşen Atakan MAHİR, Mehmet Ali Kasırga ve diğer yoldaşların kullandığı özgürlük dilini halklara taşımalı faşizmden hesap sorma bilinciyle her bir alanda gerillalaşmalı, büyük-küçük demeden her göreve sahip çıkmalı ve öncülük yapmalıdırlar. Halklarımızın bizlerden beklentisi budur.

Faşizmin korkulu rüyası olmaya devam etmek, bu korkuyu büyütmek boynumuzun borcudur. Mehmet ALİ yoldaş bu bilinçle mücadeleye kilitlenmiş ve kendini kararlaştırmıştı. Yaşamı ve mücadelesi bizlere örnek olmalıdır.

Mehmet ALİ Yoldaş Ölümsüzdür!

Atakan MAHİR ve Pülümür Şehitleri Ölümsüzdür!

Faşizm Yenilecek Halklarımız Kazanacak!

HBDH- Ortak Komutanlığı

27 Ağustos 2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız