MLKP Kürdistan : Bayram Namaz (Baran Serhat) Yoldaş Yolumuzu Aydınlatıyor

1168

MLKP Kürdistan, Rojava’da bir suikast sonucu yaşamını yitiren Bayram Namaz’a ilişkin yazılı açıklama yaptı. MLKP, “Bayram Namaz (Baran Serhat) yoldaş, 23 Mart sabahı TC ve işbirlikçisi çeteler tarafından Rojava’nın Serekaniye kentinde gerçekleştirilen alçakça bir saldırı sonucu ölümsüzleşti. Her zaman olduğu gibi sabahın erken saatinde devrimci görevlerinin başındayken, içinde bulunduğu araca önceden yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu Baran yoldaş şehit düştü, yanındaki yoldaş yaralandı” dedi.

“Baran Serhat yoldaş partimizin Merkez Komite ve Kürdistan Komitesi üyesi, Rojava temsilcisi ve komutanıydı” denilen açıklamada, şunlar belirtildi:

“Partimiz MLKP’nin önder kadrolarından biri olan Baran Serhat yoldaşın hedef alınması tesadüf değil. Bu saldırı Türkiye Kürdistan birleşik devrim köprüsünü yıkmayı amaçlayan Pirsus katliamının devamıdır. Partimiz Rojava Devrimi başladıktan hemen sonra savaş siperlerinin en önüne konumlandı. Kobanê’den Reqa’ya, Minbic’ten Efrîn’e hemen her cephede TC işbirlikçisi çetelere karşı savaştı, şehitler verdi. Sömürgeci faşist TC’nin işbirlikçi çeteler eliyle Rojava ve Kuzey Suriye’de fetih hesaplarını boşa çıkarmada önemli rol oynadı.

Baran yoldaş Rojava’da bulunduğu beş yıl boyunca parti kuvvetlerimizin ideolojik, politik, örgütsel ve askeri önderliğini yürüttü. Onlarca kadın ve erkek yoldaşın çok yönlü eğitiminde birinci derecede yer aldı. Rojava Devrimi’nin zaferi için aklıyla, emeğiyle, sevgisi ve devrimci coşkusu ile çalıştı. Cepheden cepheye koştu. Enternasyonal Özgürlük Taburu’nun kuruluş çalışmalarını yürüttü.

Baran yoldaş devrimci cüreti, bilinci ve kendini ortaya koyuşu ile kedisini devrimin feda bölüğü olarak tanımlayan partimizin önderlik gücünü temsil etti, bir an olsun kendini sakınmadı. 24 saat devrim için yaşadı. Küçük büyük demedi devrimci her görevle devrimci adanmışlık ve özenle ilişkilendi.

Baran yoldaş savaş siperleri ile siyasi ve örgütsel çalışmayı birleştirdi, komutanlar ve savaşçılar kadar politik ve örgütsel niteliği yüksek kadrolar yetiştirdi. Rojava devriminin savunulması kadar devrimci demokratik inşasında çalışan parti güçlerimize önderlik etti.

Baran yoldaş HBDH’nin kuruluşunda ve geliştirilmesinde yer aldı. HBDH’nin kararlarının pratikleştirilmesi, söz ve eylemin birliği için gayret etti. Ortadoğu bölge devrimi perspektifli birleşik devrim çizgisini kararlılıkla takip etti.

Baran yoldaş Serhatlı bir Kürt komünistti. 2003’den tutuklandığı 2006’ya kadar partimizin Kürdistan Komitesinde yer aldı. Bakur çalışmasının önderliğini üstlendi. İşkencelerde ve zindanlarda direnişçiliği ile öne çıktı. Hücreleri birer devrim okuluna çevirdi. Zindandaki devrimci görevini bitirdikten ölümsüzleştiği güne kadar yine Kürdistan komitesi üyeliği yaptı.

O, partimizin sosyalist yurtseverlik çizgisinin inşa edilmesine büyük katkılarda bulundu. Bu çizginin pratikleşmesi için kendini sınırsızca ortaya koydu. Fiili meşru mücadele ile yaşa dışı mücadeleyi birleştirdi. Örgütlenme ve çalışma tarzını, politik askeri mücadeleyle harmanladı. Bulunduğu her yerde özgür Kürdistan şiarın yükseltti ve bu şiarı kendi kişiliğinde cisimleştirdi.

Sömürgeci faşist çeteler bilsinki ne Pirsus gibi kitle katliamları ne de Baran Serhat gibi önder kadrolarımıza alçakça saldırıları devrim yürüyüşümüzü durduramaz, özgürlük ve sosyalizm mücadelemizi engelleyemez, özgür Kürdistan düşümüzü boğamaz.

Aşağılık düşman sürüleri bilsinki partimizin Baran Serhatları bitmez.

Baran Serhat’ın emekleriyle yetiştirdiği kadın ve erkek komutanlar, savaşçılar onun nöbet yerini doldurmaya hazır.

Ne yaparsanız yapın çığ gibi çağ gibi geleceğiz. Ölümsüzlerimizin düşlerini sürdük kızgın namlularımıza. Kurşunlarımız ve bombalarımızla Baran olup yağacağız üstünüze.

Durdurmazsınız bizi. Rojava Devrimi’ni savunmaya ve inşa etmeye devam edeceğiz. Sömürgeci faşist rejiminizi yıkacağız. Kürdistan’ı özgürleştireceğiz.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız