Ulaş Bayraktaroğlu Rojava’da törenle anıldı

1941

9 Mayıs 2017’de Rakka’da Daiş’e karşı savaşta ölümsüzleşen Ulaş Bayraktaroğlu Rojava’da Mehmet Kurnaz Alayı’nda bugün gerçekleştirilen törenle anıldı. Anmaya DKP/Birlik, MKP, TKEP/L,THKP-C/MLSPB, TKP-ML,Tekoşina Anarşist ve Mehmet Kurnaz Alayı katıldı.

Anma şehitler için yapılan saygı duruşu ardından konuşmalarla devam etti. DKP/Birlik, MKP ve TKEP/L ve YPG adına konuşmalar yapıldı.

DKP/Birlik adına yapılan konuşmada ” Mahir Çayan, bundan neredeyse elli yıl önce; Ve onlar; liderdirler, liderler devrim savaşında masa başında oturmazlar, bu savaşta en ön safta savaşırlar.” diyordu. Mehmet yoldaş, Çayan’ın, kendisinden elli yıl önce işaret ettiği, devrimci önder tavrın, günümüzdeki temsilcilerinden birisidir. Bu tavır, ona gökten bir armağan olarak bahşedilmemiş; hiç aralıksız ve soluksuz sürmüş bir kavganın içerisinde, adım adım gelişerek, onun ile bütünleşmiştir. Mehmet yoldaş; “İnsan bir kez yaşar, bir kez ölür. Devrimci, ikisini de doğru yapandır.” diyordu. O, ikisini de, doğru yapanlardandı…Marş da diyor ya; ‘5000 Mehmet, yürüyor güneşe!’ diye; tıpkı marşta ki gibi. Bugün az görünen Mehmetler yarın binler olacak ve ikirciksiz bir kavga ile güneşi zapt edecekler! Ne Mehmetler biter ne de Mehmet yoldaşlar. Bu topraklar her gün bir Mehmet yoldaş doğurmaya gebedir… Ki bu, Mehmet yoldaş ve onun gibi devrimci önderler sayesinde olmuştur. Bedel ödeye ödeye olmuştur. Kan döke döke olmuştur. Mehmet yoldaşın dediği gibi; devrimciler için ‘Kaç kez bittiler, bitecekler dediler.’ Buna rağmen Aziz, Gökhan, Orhan Yılmazkaya, Nubar Ozanyan, Baran Serhat, Atakan Mahir, Yılmaz Kes, Taylan Demircioğlu, Ramazan Güleken gibi devrimciler, yine Mehmet yoldaşın söylediği gibi “Bir damla acıdan doğmasını bildiler.” Varsın bitti sansınlar, varsın yenildik saysınlar. Biz, bitti sandıkları yerden başlayacağız. Tekrardan ayağa kalkmak boyun borcumuz; zafer, Mehmet yoldaşa ve tüm ölümsüzlerimize onur sözümüzdür! ” denildi.

MKP adına yapılan konuşmada Mayıs Ayı Şehitleri ve Ulaş Bayraktaroğlu’nun Gezi’den Rojava’ya oluşturduğu mücadele köprüsü vurgulandı. ” Faşizme karşı Gezi’den Rojava’ya, halkların özgürlüğü uğruna devrim ve sosyalizm mücadelesinde, 9 mayıs 2017’de ölümsüzleşen Ulaş Bayraktaroğlu yoldaş şahsında Mayıs ayı şehitleri ile tüm devrim ve sosyalizm şehitlerini anıyoruz. Deniz, Mahir, İbrahim’lerden , Leyla Qasım’dan, Mazlum Doğan’a, Haki Karer’den, Mehmet Karasungur ve Halil Çavgun’a, Armenak Bakırcıyan’dan, Dörtler’e Ve Ulaş Bayraktaroğlu’na uzanan devrimci militan çizgimizde yaşıyorlar.” denildi.

TKEP/L adına yapılan konuşmada ” Bir savaşçının yaşamı onun özgürleşme çabasından başka bir şeyle açıklanamaz. Savaşçını özgürlüğü onun eylemidir. Savaşçı için yaşam, bütün alanları bütün süreçleriyle bir bütün olarak eylemdir. Dururken, düşünürken, eğitimde yada savaştayken , pusuda yada zindandayken fark etmez. Eylemin her anındaki özgürlük arayışı sürer. Mekan değişir, zaman değişir ama savaşçı her koşulda kendi yürüyüşünde özgürlüğü tekrar tekrar yaratmakla yükümlüdür.” denildi. 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız