Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu’nu Kavgamızda Yaşatacağız! – DKP/Birlik

459

Sömürgeci, faşist TC, Rojava’da siyasi suikast ve cinayetlerini aralıksız sürdürüyor. Hemen her gün Rojava başta olmak üzere Kürdistan’ın bütün bölgelerinde, Kürt ve Türkiyeli devrimcileri katletmeye devam ediyor.

Özgür savaş alanlarının birçok cephesinde yer almış, savaşmış MLKP’nin önder kadrolarından, MK üyesi Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve genç komutanlarından Fırat Neval (Özgür Namoğlu) yoldaşlarımız, 4 Ocak 2023 tarihinde, işgalci faşist Türk devleti tarafından katledildi. Her iki devrimci de Rojava’da işgalci faşist Türk devletine ve kontrol ettiği dinci selefi savaş çetelerine karşı mücadele yürütüyordu.

Rojava, sömürgeci savaşın en yoğun yaşandığı alanlardan ve aynı zamanda faşizme karşı mücadelenin ön cephelerinden biridir. Bugün TC’nin SİHA saldırıları ve MİT operasyonlarıyla diyebiliriz ki Rojava’da bir savaş yaşanmaktadır. Faşist diktatörlük, Rojava’daki Kürdistan ve Türkiye devriminin öncü kadrolarını, özel bir planlamayla ve kontrgerilla tarzı siyasi suikastlerle imha etmek için tüm güçlerini seferber etmiştir. MLKP önder kadrosu Ahmet Şoreş ve genç militanı Fırat Neval, bu özel plan dahilinde hedef seçilerek katledilmiştir.

Ahmet Şoreş, otuz yılı aşkın bir mücadele tarihine sahip bir devrimcidir. Türkiye devrim mücadelesinde, adım atmadığı sokak, kavga yürütmediği alan bırakmamacasına boylu boyunca yer almış bir devrim hamalıdır. Devrim mücadelesinin tüm alanlarında görev yapmış bu deneyimli ve öncü militan, en son Rojava devriminin savunmasında ve inşa sürecinde yer almıştır. Rojava’da bulunduğumuz 8 yıl boyunca, mücadelenin her cephesinde omuz omuza savaştığımız Ahmet Şoreş yoldaşı, başı dik ve korkusuz bir komutan, komünist bir öncü olarak tanıdık. Ahmet yoldaşın kavgası ve silahının sesi, Rojava devriminin her yerinde yankısını bulmuştur. Devrimci yaşamında soluksuz bir yürüyüş ve kararlılıkla, karşılaştığı zor koşulları aşan ve zoru başaran bir devrimci iradeyi açığa çıkarmıştır. Girilen zorlu koşullara nasıl yanıt verilmesi gerektiği konusunda yol göstericiliğine, sırtlanmış olduğu mücadelenin ağır yüklerine karşı, bitmek tükenmek bilmeyen emeğine ve çabasına tanığız. Düşmana karşı sakınımsız bir kavganın yürütücüsüdür o. Devrimci yaşamında mücadeleye kattığı enerjisi ve göstermiş olduğu fedakarlığıyla devrimi tüm hücrelerinde yaşamayı bilmiştir. Ahmet Şoreş yoldaş, bu özellikleriyle aynı zamanda, Türkiye ve Kürdistan devriminin, partimizin unutmayacağı kahramanlardan biridir.

Fırat yoldaş, yaşamda kısa denilebilecek bir zaman aralığına inat, devrim mücadelesinde sakınımsız, amansız, amasız uzun soluklu bir devrimciliği kendinde inşa etmiştir. Zamanın devrimci ruhunu özümsemiş ve buna uygun bir devrimci pratiğin sahibi olmuştur. Yaşamda ve yoldaşlıkta mütevazi, emektar, neşeli; devrimci savaşımın geliştirilmesinde ciddi, sorumluluk bilinci yüksek ve tüm enerjisini katan bir yoldaş olarak değdiği, dokunduğu herkeste iz bırakmıştır.

Ahmet ve Fırat yoldaş yaşamlarını devrime, enternasyonal devrimciliğe, Türkiye-Kürdistan halklarının birleşik devrim mücadelesine, ezilenlerin kavgasına adadılar. Cepheden cepheye, siperden sipere serüvenciler misali soluksuz bir devrimci yaşam ve devrimci savaşın nişanesi oldular. Ve bu kavgada ölümsüzleştiler. Yaşamları, savaşları ve anıları birleşik devrim mücadelemizde yaşayacak ve yol gösterecektir!

Söz olsun, and olsun ki hesabınızı soracağız!

Kattığınız can, kardığınız emek, inşa ettiğiniz değerlerle birleşik devrim mücadelemizin harcı oldunuz. Siz ölümsüzlerimizden aldığımız güçle birleşik devrimi büyütecek ve zafere ulaştıracağız!

Ahmet Şoreş ve Fırat Neval yoldaşlar ölümsüzdür!

Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!

DKP/Birlik

8 Ocak 2023

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız