Newroz ateşini harlayacak, özgürlüğümüzü kazanacağız! – DKP/Birlik

621

Bu yıl Newroz’u; asrın katliamına sebep olan AKP-MHF faşizmine, devlete karşı yıkıntıların arasında yükselen acı ve öfkenin seliyle, patriyarkal kapitalist düzene ve erkek devlet terörüne karşı kadınların 8 Mart’ta sokakları zapt eden isyanıyla, faşizmin savaş ve ölüm siyasetine karşı halkların yeniden inşa ve yaşam mücadelesinin birlikte örgütlendiği bir dönemde karşıladık, karşılıyoruz.

Newroz; zulme, karanlığa, sömürüye karşı direnişin örgütlendiği, mücadelenin yükseldiği ve yaşamın yeniden yeşerdiği bir gün ve tarihtir. Kışın ayazına karşı baharın gelişinin örgütlendiği bir mücadele ateşidir. Newroz; özgürleşmenin ve halkların birleşik devrim mücadelesini yükseltmesinin ifadesidir. Newroz; tarihi ele geçirmek için, kendi tarihlerini inşa etmek için, “ateşin ve güneşin çocukları”nın serhildana kalktığı gündür.

2635 yıl önce olduğu gibi zalim Dehaklarla ona karşı direnen Demirci Kawaların mücadelesi tüm güncelliğiyle bugün hala sürmektedir. Demirci Kawa’nın 2635 yıl önce tarihe hükmünü verdiği ve yeni bir yaşamın başlangıcını örgütlediği gibi, şimdi kentlerde, sokaklarda, kırlarda ve dağlarda Demirci Kawalar tarihin hükmünü verecektir. Sömürgeci faşist devlete karşı mücadele eden Kürt halkı, dağlarda savaşan özgürlük gerillaları, Rojava Devrimini savunmak ve yaşatmak için direnen özgürlük savaşçıları, kadın kırımına ve erkek egemen devlete karşı yaşamın her alanında mücadele eden kadınlar, faşizmin savaş ve ölüm siyasetine karşı meydanları dolduran özgür-eşit bir yaşamda direnen ve haykıran milyonlar tarihi eline alacak, hükmünü verecektir.

Newroz’un direniş ateşiyle AKP-MHP faşizminin karanlığını yırtacak, faşizmi yıkacak ve özgürlüğe yürüyeceğiz!

FAŞİZMİ YIKALIM, ÖZGÜRLÜĞÜ KAZANALIM!
BIJİ NEWROZ!
BIJİ AZADİ!
NEWROZ PİROZ BE!

DKP/BİRLİK

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız