Birleşik Özgürlük Güçleri Komutanı Ulaş Bayraktaroğlu Kuzey Suriye’de IŞİD’e karşı yürütülen insanlık mücadelesinde şehit düşmüştür. Bu şahadet Rojava Devriminin ve Suriye’nin demokratikleştirilmesinin enternasyonal karakterini daha da derinleştirmiş, kapsamlılaştırmış ve güçlendirmiştir.

Rojava Devrimine Türkiyeli birçok sosyalist parti ve gruptan yüzlerce devrimci katılmıştır. Bu enternasyonalist devrimcilerden onlarcası şehit düşmüş, onlarcası yaralanmıştır. Rojava Devrimine katılış hem halkların kardeşliğinin gereğidir, hem de Suriye’deki demokratik devrimin Ortadoğu’nun ve Türkiye’nin demokratik devrimi olduğu içindir. Suriye’de Türkiye’nin de demokratik devrim mücadelesi verilmektedir. Rojava Devrimi doğrudan Bakurê Kurdîstan başta olmak üzere Kürdistan’ın tüm parçalarını etkilediği gibi Türkiye’yi de etkilemektedir. Zaten Tayyip Erdoğan-Bahçeli çetelerinin Rojava Devrimine düşmanlıkları bu nedenledir. Rojava Devrimi ve Kuzey Suriye demokratik devrimi Türkiye’deki faşist güçleri de sallamaktadır. Kuzey Suriye’nin demokratikleşmesi temelinde Suriye demokratikleştiğinde Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin yerinde yeller esecektir.

Mayıs ayı, Türkiye halklarının Birleşik Devrim Mücadelesinin sembol isimlerinin şehit düştüğü aydır. Büyük Devrimci Ulaş Bayraktaroğlu, yine Rojava Devriminin enternasyonalist öncülerinden Paramaz Kızılbaş gibi büyük devrimciler Denizlerin, Mahirlerin ve İbrahim Kaypakkayaların ideolojik ve siyasi çizgisini şehadetleriyle pratikleştirmişlerdir. Türk ve Kürt halkının kardeşliğini Deniz Gezmişler, Mahirler ve İbrahimler gibi pekiştirmişler ve Türkiye’nin Birleşik Devriminin güçlenmesini sağlamışlardır. Bu büyük devrimciler Denizlerin, Mahirlerin ve İbrahimlerin çizgisinin güçlü biçimde yaşadığının ve yaşatıldığının kanıtı olmaktadırlar. Hakilerin ve Kemallerin ideolojik ve siyasi çizgisinin Türkiye’nin Birleşik Devrim mücadelesinde yaşadığını ortaya koymuşlardır. Onlar Türkiye’nin Birleşik Devrim Mücadelesinin öncü komutanları olarak Rojava Devrimine katılmışlar ve Suriye’nin demokratikleştirilmesinde yer almışlardır.

Ulaş Bayraktaroğlu yoldaş, Paramaz Kızılbaş gibi Gezi Direniş Ruhunun sembolü olarak Rojava Devrimine damgasını vurmuştur. Böylece Gezi Ruhunun aynı zamanda halkların kardeşliği ruhu, Türkiye’nin Birleşik Devrim Ruhu olduğunu göstermişlerdir. Gezi Ruhunun Türkiye’nin Birleşik Devrim Mücadelesindeki güçlü rolünü ortaya koymuşlardır. Gezi’de verilen şehitlerin ve emeklerin Türkiye’nin Birleşik Devrimi için büyük değerler yarattığı bu büyük devrimciler şahsında çok iyi görülmektedir.

Ulaş Bayraktaroğlu Gezi’nin başkaldırı ruhudur. Gezi Direnişinin de öncü devrimcisi olarak tarihteki yerini almıştır. Gezi Ruhunu Rojava’ya, Suriye’ye taşıran Birleşik Özgürlük Güçlerinin komutanı olmuştur. Ulaş Bayraktaroğlu yoldaş, Devrimci Komünarlar Partisi kadrosudur; ancak o, Denizlerin, Mahirlerin, İbrahimlerin çizgisinin gereği Türkiyeli sosyalistlerin oluşturduğu taburların başkomutanı olmuştur. Komutanlığıyla Türkiye sosyalist güçleri ve devrimcilerinin IŞİD gericiliğine karşı mücadele birliğini sağlamıştır. Kızıldere Ruhunu Rojava’da ve Kuzey Suriye’nin demokratik devriminde somutlaştırmıştır. Kızıldere Ruhu ve Gezi Ruhunu pratiğinde ve komutanlığında örnek düzeyde ortaya koymuştur. Bu nedenle Kuzey Suriye’de demokratik devrimci savaş içinde olan MLKP, TKP ML-TİKKO bu komutan için açıklama yapmışlardır. Ulaş Bayraktaroğlu’nun kendi komutanları da olduğunu ortaya koyarak onun izinde mücadeleyi gerçekleştirme sözünü vermişlerdir.

Kürt düşmanı güçler Türkiye’de ve Ortadoğu’da Kürt halkıyla Türkiye halklarının ortak mücadelesini önlemek için çok büyük çaba göstermektedirler. Kürt halkıyla Türkiye halklarının, Kürt halkıyla Ortadoğu halklarının ortak mücadelesinde kendi ölümlerini gören gerici güçler bu birliği ve ortak mücadeleyi engellemek istemektedirler. Ulaş Bayraktaroğlu komutanlığında Rojava’da savaşan Türkiyeli sosyalistler, yürüttükleri mücadeleyle Birleşik Devrim Mücadelesinin engellenemeyeceğini göstermişlerdir. Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin (HBDH) gelişmesinin somut kanıtı olarak Rojava Devriminde de yerlerini almışlardır.

Ulaş Bayraktaroğlu yoldaş ismini aldığı büyük devrimci Ulaş Bardakçı gibi Türkiye ve Ortadoğu halklarının kalbine özgürlük andı olarak yazılmıştır. Ulaş Bayraktaroğlu ve Birleşik Devrim Mücadelesi veren tüm yoldaşlar, Rojava Devrimine katılan Türkiyeli tüm devrimciler Mahirlerin, İbrahimlerin, Denizlerin ne kadar güçlü düzeyde yaşadığının ve yaşatıldığının kanıtı olmaktadırlar. Bu yoldaşlar Türkiye’nin Birleşik Devriminin zafere ulaşmasının çok uzak olmadığını göstermektedirler. Eğer 1968 kuşağının, 1970 devrimciliğinin ruhu Birleşik Devrim mücadelesinde birleştirilirse Türkiye’nin demokratik devrim birikimi güçlüdür; Türkiye’nin hala dinamik siyasi güçleri Birleşik Devrim Güçleridir. Kürdistan devrimi her zaman Birleşik Devrim Güçlerinin mücadelesi olarak Birleşik Devrim Ruhunu korumuş, Denizlerin, Mahirlerin ve İbrahimlerin çizgisinin yaşaması ve yaşatılması konusunda sorumluluğunu yerine getirmiştir.

PKK öncülüğündeki Kürdistan devrimi aynı zamanda Türkiye halklarının devrimidir. Birleşik Devrimin Kürdistan devriminde geliştirilmesidir. Hakiler, Kemaller Kürdistan’ın özgürlük devriminde Türkiye halklarının demokratik devrimini ve kurtuluşunu gördükleri için öncü devrimciler olarak Kürdistan devriminde yer almışlardır. Sosyalist devrimciler olarak enternasyonalist sorumluluklarını yerine getirmek için Kürdistan devriminin öncü önder kadroları olarak mücadelede yerlerini almışlardır. Bu katılımları ve şahadetleriyle Kürdistan devriminin ruhunu yaratmışlardır. PKK öncülüğündeki Kürdistan devriminin ruhu Haki ve Kemallerdir. Önder Apo “onlar benim gizli ruhumdur” diyerek bu gerçekliği ortaya koymuştur.

Paramaz Kızılbaşlar ve Ulaş Bayraktaroğlular da Rojava Devrimi’nin ruhu olmuşlardır. Rojava Devriminin ruhu bu devrimcilerdir. Şehit düşen onlarca enternasyonalist devrimcilerdir. Rojava Devriminin ruhunda İngiltere’den Avusturalya’ya, Kongo’dan ABD ve Kanada’ya kadar onlarca sosyalist devrimcinin karakteri vardır. Artık Rojava Devrim çizgisini bu devrimcilerin ruhu ve çizgisinden koparmak mümkün değildir. Bu sosyalist devrimciler aynı zamanda Rojava ve Kuzey Suriye Demokratik Devriminin demokratik sosyalist karakterinin güvencesidirler, koruyucusudurlar. Rojava Devrimi bu devrimcilerin enternasyonalist çizgisiyle mayalanmakta ve gelişmektedir. 1 Kasım Dünya Kobanê Günü Rojava Devrim ruhunu tarihte görülmedik düzeyde enternasyonalist kılmıştır. Kobanê Direnişini de Rojava Devrimini de, Kuzey Suriye Demokratik Devrimini de başarıya götüren 1 Kasım Dünya Kobanê Günü ve bu enternasyonalist devrimcilerin emeği, canı ve kanıdır. Bu gerçekliği hiç kimse değiştiremez, bu ruhu hiç kimse bozamaz. Bu nedenle bu devrimcilere çok şey borçluyuz. Devrimcilerin görevi, Türkiye halklarının görevi, Rojava ve Kuzey Suriye halklarının görevi bu devrimcilerin izinde yürüyüp devrimi kesin zafere götürmektir.

Ulaş Bayraktaroğlu ve tüm enternasyonalist şehitler Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu devriminde yaşatılacak, onların Birleşik Devrim Çizgisi Bayrağı Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu demokratik devriminde dalgalandırılacaktır.

Kaynak: Yeni Özgür Politika

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız