08.08.2017

MKP/HKO Gerillaları Ölümsüzdür

AKP-MHP faşizminin halklarımıza karşı kanlı saldırıları sürerken Türkiye-Kürdistan devrimcilerinin direnişi de devam ediyor. TC devleti savaşı sınırlar dışına taşırken devrimci ve komünist güçler de Türkiye ve Kürdistan dağlarında silahlı isyanı yükseltiyor. 2 Ağustos’ta, MKP’nin önder kadro ve gerillaları, 3 devrim savaşçısı, Dersim’in Ovacık ilçesi Kızık köyü civarında faşist devletin ordu güçleriyle giriştikleri çatışmada ölümsüzleştiler.

MKP önder kadrosu, MK Siyasi Büro üyesi Yılmaz Kes’in (Şahin), uzun yıllar dağları mesken eyleyerek savaşan Mahir Özgül’ün (Doktor) ve yine devrim mücadelesinin kadın yüzünü son mermisine kadar savaşarak gösteren Sevda Serinyel’in (Mercan) ölümsüzleşmesi siper yoldaşlarımız ve Türkiye devrimci hareketinin ağır kayıplarıdır. Acımız büyük, sınıf kininin, devrim ve sosyalizm mücadelesinin yön verdiği öfkemiz daha da büyüktür.

Dersim’de geçtiğimiz aylarda yitirdiğimiz TKP/ML TİKKO’nun 12 gerillası, Dar Azza’ da Nusra çeteleriyle çatışmada düşen kahraman DKP-BÖG savaşçıları ve son olarak kaybettiğimiz bu üç MKP gerillası ve TC faşizmine karşı savaşırken yitirdiğimiz tüm devrim savaşçıları, birleşik devrim savaşımızda aynı ordunun müfrezeleridir.

Faşist TC güçlerine karşı savaşan tüm güçler ve MKP’nin savaşçıları yoldaşlarımızdır. Ölümsüzleşen MKP önder kadro ve gerilla komutanları Şahin, Doktor ve Mercan yoldaşlarımızın hatıraları önünde saygıyla eğilirken, MKP’li yoldaşlarımıza en içten dayanışma duygularımızı bildiriyoruz.

Türk ve Kürt halklarına ve silahlı devrim güçlerine yönelik gerçekleşen katliamlar karşısında safımız ve yerimiz bellidir. Düşmanın tüm saldırılarına birleşik devrim hareketini yükselterek cevap vereceğiz. Düşen tüm devrim savaşçılarına silahlarının yerde kalmayacağını yüksek sesle haykırarak bildiriyor ve hatıralarını yaşatacağımıza söz veriyoruz.

Devrimci Komünarlar Partisi

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız