DKP: Haki Karer ve İbrahim Kaypakkaya Birleşik Devrimci Mücadelenin Anahtarlarıdır

3598

Devrimci Komünarlar Partisi İbrahim Kaypakkaya ve Haki Karer şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinin ölümsüzlerini anarak, onlara verdiği söz ile “Mutlaka kazanacağımız zafer için tüm halkları AKP-MHP faşizmini hedef almaya çağırıyoruz” dedi.

Devrimci Komünarlar Partisinin yayınladığı açıklamanın tamamı aşağıdaki gibidir;

“Haki Karer ve İbrahim Kaypakkaya Birleşik Devrimci Mücadelenin Anahtarlarıdır.

Türkiye ve Kürdistan devrimcileri olarak içerisine girmiş olduğumuz Mayıs ayında devrim ve sosyalizm mücadelesinin yol açıcılarını, öncülerini, önderlerini sonsuzluğa uğlurladık, mücadelelerini rehber ediniyoruz.

Türkiye Devrimci Hareketi ve Kürdistan Özgürlük Hareketinin nasıl şekillendiğini, mücadele çizgisinin oluşturduğu çıtayı anlamak için idam sehpasında bir an dahi terddüt etmeyen Deniz’lere, bu idamı engellemek için gözlerini kırpmadan ne yapmak gerekiyorsa onun kararını veren Mahir’lere, tarihe işkence hanelerde ser verip sır vermeyen yiğit olarak yazılan İbrahim Kaypakkaya’ya, Diyarbakır zindanlarını bedenleriyle aydınlatan dörtlere, Kürdistan devriminin öncüsü Haki Karer’e bakmamız yeterlidir.

Türkiye Devrimci Hareketi ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi bu direniş ve savaşçılık mayasında yoğrulmuş, Orhan Yılmazkaya, Ulaş Bayraktaroğlu, Nubar Ozanyan ve onbinlerce devrimci bu mayanın günümüz öncüleri, önderleri olmuşlardır.

Türkiye işçi sınıfı ve ezilen halklarının öncülüğü ölümsüzlerimizin bize mirasıdır.

Bu bilinç ile şuan Türkiye’de AKP-MHP faşizmininin halklara zorla dayattığı yokoluşa karşı bu mirasın yılmaz savunucuları ve sahipleri olarak zorlu bir mücadelenin içerisinde yeni öncülerimizi, önderlerimizi yaratıyoruz. Tüm devrimci güçler ile, faşizmi yenecek kavgada bir adım daha ileri diyoruz.

Partimiz 18 Mayıs tarihinde yaşamlarını devrim mücadelesinin anahtarları olarak iradeleri ile çelikleştiren Komünist önder İbrahim Kaypakkaya ve PKK kurucu önderlerinden Haki Karer yoldaşlar şahsında, bu adımı devrim ve sosyalizm mücadelesinin ölümsüzlerine sözümüzü yineleyerek atıyoruz.
Mutlaka kazanacağımız zafer için tüm halkları AKP-MHP faşizmini hedef almaya çağırıyoruz.

Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!
Ya Zafer, Ya Zafer!”

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız