Yıkayınca Çıkmıyor, Nevinler Gerçek Adaleti Sağlıyor!

890

Yıl 2012. Kendisine defalarca tecavüz eden Nurettin Gider’i cezalandırdıktan sonra kafasını kesip köy meydanındaki kahvenin önüne atan Nevin; erkekliğe, onu üreten tüm koşullara karşı bir gözdağı, başkaldırı ve direniş hikayesidir. Özel mülkü korumaktan başka bir işlevi olmayan pespaye adalet kürsülerinde, 2012’den bu yana burjuva hukukunca müebbet cezasıyla yargılanmaktadır. Bu süre zarfında tecavüzcüsünün bebeğini doğurmaya zorlandı.

Cezalandırma eylemini yaptığı sırada akli dengesinin yerinde olup olmadığı dahi tartışıldı. Tecavüz yine mahkemece gönül ilişkisi vardı üzerinden erkek adaletin rezilliğini serercesine temellendirilmeye çalışıldı. Nevin’in özsavunmasını karartacak her türden baskı ve gerekçeler üretildi. Cinayet dendi, hunharca ve organize. Bir kadın, hem de tecavüzcüsünü yok eden… Akıllara, eylemlere zuhur etmesinden korkuldu. Hem de çok korkuldu! Korkulan hiç kuşkusuz kadınların getireceği adaletin erkek egemen sisteme kanlı canlı pahalıya patlayacağıydı.

Nevin’in tecavüzcüsünün kesilmiş başını köy meydanına atması bunun en akılda kalıcı, en cisimleşmiş halidir. Erkek egemen kapitalist düzenin tüm duvarlarına bir saldırıdır Nevin’in eylemi ve bunu savunma kararlılığı.

Şimdi yıl 2019… Müebbetle yargılanan Nevin’in eyleminde hayat bulmuş bu gerçek adalet arayışı, milyonlarca kadının gözü önünde ama en çok da Nevin’in gözünün içine baka baka erkek egemen-kapitalist hatta faşistlerce, tecavüzcü-asıl katil erkeği korumaktan geri durmamaktadır. Söz anlamını yitirmiştir bu raddeden sonra.

Faşizmin sokak sokak, kampüs kampüs, ev ev kol gezdiği ülkemde Nevin’i sahiplenmek için evvela Nevinleşmek gerekmektedir. Ancak böyle, başka bir adalet mümkün, başka bir dünya mümkünü göreceğiz. Karşımıza dikilmiş tecavüzcüyü de müebbet kararlarını da faşizmin ücretli kolluğunu da, faşizmi de böyle alt edeceğiz.

Erkek Adalet Değil, Gerçek Adalet!

Nevinleşmeli, Özgürleşmeli!

Faşizme Karşı Özsavunmaya!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız