Komünarlar, Tıpkı Ulaş Gibi Özgürlüğe Koşuyor – DKP/Birlik

1173

Bundan tam iki sene önce, Komünar kopuş atağının kurucu öncülerinden Ulaş Adalı, devrimci savaş alanlarında ölümsüzleşti. Lise koridorlarından, üniversite kampüslerine; işçi grevlerinden, barikat barikat yürütülen sokak çatışmalarına; Kobané’den Cizire’ye, Haftanin’den Gare dağlarına değin uzanan bir mücadele pratiğini bizlere miras bırakan Ulaş yoldaş, bugün biz Komünarlar’a,  bir rehber olmaya devam ediyor…

Bursa’da bir liseli olarak mücadele safları ile tanışan Ulaş yoldaş, öne çıkan, yol açan, yoktan var eden duruşu ve kararlığıyla, kendi mücadele hattının genel karakterini daha o günden belirlemişti. Lise koridorlarından çıkıp gelen Ulaş yoldaş, Ankara ve Mersin’de üniversite kampüslerine, oradan da İstanbul sokaklarına uzanarak, tam da “Kobané düştü, düşecek” denilen günlerde, güçlü bir itirazla Rojava topraklarına geldi. Burada, taviz vermeyen ve geri adım atmayan savaşçılığı ile halkların özgürlük mücadelesini omuzladı.

Kendisi gibi devrimci savaş alanlarında savaşarak ölümsüzleşen, Rasih Kurtuluş, Bedreddin Akdeniz ve Mahir Arpaçay yoldaşlarımız ile Komünar kopuş atağının ilk tohumlarını atanlardan oldu. Açtığı yolun en önünde yürümekten de asla geri durmadı. HBDH’ın kuruculuğunu üslendiği dağlardan, özgür bir yaşama ve ölümsüzlüğe; bu çok engebeli ancak inatçı olan yürüyüşünün sonunda vardı.

Her ölüm erken ölümdür, denir. Nitekim Ulaş yoldaş gibi bir devrimcilik icra etmişseniz, öyle değildir. Arkanızda bıraktıklarınız ve hatıralarınız; engebeli mücadele yollarına, döşediğiniz taşlarınız ile ölümsüzleşir ve devrimci adımların öncüsü olursunuz. Ulaş yoldaş mütevazı ve özverili yaşamıyla; savaşçı ve kararlı duruşuyla, bu öncülüğün temsilcilerinden olmuştur.

Bugün Ulaş yoldaşın ideallerini gerçek kılmak, biz Komünarlar’ın görevidir. Komünarlar olarak, ölümsüzlerimizin açtığı yolda, tüm engebelere ve duraksamalara rağmen, tıpkı Ulaş gibi koşacak, yeni zaferlerin müjdecisi olacağız!

DKP/Birlik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız