Bir Gider Bin Geliriz! Faşizmden Mutlaka Hesap Sorarız! – HBDH

1008

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) yaptığı yazılı açıklama ile 3 Ekim’de Hatay’da gerçekleştirdikleri eylemde 4 T.C askerinin öldüğünü 5 askerin ise yaralandığını belirtti.HBDH eylemi Eskişehir’de ölümsüzleşen Fırat Şeran ve Ozan Sökmen’in anısına gerçekleştirdiğini duyurdu. Açıklamanın tam metninde ise şunlar yer aldı:

”3 Ekim 2019 tarihinde saat:11.00 civarında, Hatay’ın Belen ilçesi Çerçikaya bölgesinde Amanos’a yönelik operasyona çıkan askeri birliğe güçlerimiz tarafından eylem gerçekleştirilmiştir. Zırhlı araçla seyir halindeki askeri grubu güçlerimiz uzun namlulu silahlarla hedeflemiş ve zırhlı araç şoförü korku ve panikle direksiyon hakimiyetini kaybetmiş, araç uçuruma yuvarlanmıştır. Uçuruma yuvarlanan araçta yer alan askerlerden 2 uzman çavuş ve 2 rütbeli asker ölmüştür. 5 asker ise yaralanmıştır.

Faşist Erdoğan rejimi savaştan, katliamlardan beslenmeye, mazlum halkların üzerinde işgal planları yaparak iktidarını sürdürmeye çalışıyor. Bir gece ansızın gireceğiz dediği Kuzey Suriye’ye tehditler savuruyor, halklar üzerine TOKİ kurmak istiyor. AKP-MHP faşizminin yıkılıyor olduğu artık bir gerçek, ancak onlar kendi yıkılışlarını işçi sınıfı ve ezilen halkları da yıkarak gerçekleştirmek istiyor.

Faşizm telaş içinde, saldırıları paniktendir. Türkiye işçi sınıfı ve ezilen halklarının mücadelesi onları korkutmakta, milis güçlerimizin varlığı onları korkutmakta, birleşik devrim hareketimizin varlığı onları korkutmaktadır. Rojava devriminden, halkların özgürlüğünden korkmaktadırlar.

Adana’da MLKP savaşçılarının polis otosuna yönelik gerçekleştirdikleri eylemden korkmuşlardır. Yanan fabrikalardan, silah depolarından korkmuşlardır. Ne başfaşist Erdoğan ne de Soylu onların korkularını dindirememektedir. Halklar üzerine yağan bombalar, kurşunlar şimdi faşizmin üzerine yağmaya başlamıştır. Devamı hiç beklemedikleri anda, ansızın gelecektir. Bu korkudan kaynaklı tüm polis, özel harekat güçlerini MLKP ve diğer HBDH bileşenleri savaşçılarını katletmek üzere harekete geçirmişlerdir. Devrimcilere yönelik operasyonlarını, gözaltılarını arttırmışlardır.

Türkiye ve Kürdistan halklarına, işçi sınıfına, kadınlarına ve gençlerine sesleniyoruz. AKP-MHP faşizmini yıkıcağız!Halkların Birleşik Devrim Hareketine işyerlerinizden, evlerinizden, mahallelerinizden, okullarınızdan bulunduğuz her alanda destek verin. Lojistik imkanlarınızı, istihbari bilgilerinizi sunun. Faşizme karşı neyiniz var ise onunla eyleme geçin!

Demokratik mücadele yürüten tüm muhaliflere, sosyalistlere sesleniyoruz. Sesinizi faşizme karşı gürleştirin. Faşizm işgal planı yapıyorsa, sizler Saray’ı işgal planı yapın. Güçlerinizi birleştirin.

HBDH olarak gerçekleştirdiğimiz bu eylemi, Adana’da çevik kuvvet otosuna yönelik bombalı eylemi gerçekleştiren ve Eskişehir’de bulundukları evde kahramanca direnerek ölümsüzleşen iki komünist savaşçı Ozan Sökmen ve Fırat Şeran anısına gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Onların faşizmin üzerine yürüme kararlılığı, teslim olmayan feda çizgileri birleşik devrim hareketimizin mayasıdır. Faşizmin gerçekleştirdiği hiçbir katliam yanına kalmayacaktır.

Yaşasın Birleşik Devrim Mücadelemiz!

Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız