Enternasyonallerden Ceren’e Mektup: Yolumuzda Yürürken Bize İlham Olmaya Devam Ediyorsun!

545

Yolumuzda Yürürken Bize İlham Olmaya Devam Ediyorsun! – Rosa Wolf

İngilizce ve Kürtçe kelimeleri karıştırarak birbirimize güldüğümüzü hatırlıyorum. Seni tanımadan nasıl gelişini beklediğimi ve sonunda vardığını hatırlıyorum! Bir yıl önce de Til Temir’in ön cephelerinde şehit düştün. Tarihin sayfalarından ve anılarımızdan silinmeyecek olan ışığınla ve cesaretinle verimli kıldığın bu topraklarda bir yıl önce sana eşlik ettik ve seninle dinlendik.

Bir  yıl önce Erdoğan’ın faşist ordusu, birçok yoldaşın özgürlük kavgası uğruna hayatlarını kaybettiği Rojava’nın özgür topraklarına saldırdı.

Ceren Yoldaş, zor  bir yıl olmuştu. Ama anladık ki; bizim mücadeleye olan  adanmışlığımız, senin  sözlerinin ve eylemlerinin sonsuzluğu sayesinde hala ayakta duruyor. Ben her gün senin onuruna  savaşıyorum. Çoğu zaman, Ceren bu durumda ne yapardı, bana ne yapmamı önerirdi, diye düşünüyorum. Yolumuzda yürürken bize ilham vermeye devam ediyorsun. Daha iyi bir devrimci ve diğer yoldaşlarım için daha iyi bir yoldaş olmaya çalışmamın sebeplerinden biri daima sen olacaksın.

Nerede savaştığımız  değil, nasıl savaştığımız önemli. Bu sebepledir ki, sürekli yanımızda olduğunu, beraber yürüdüğümüzü ve her zaman yaptığın gibi yoldaşlarınla ilgilendiğini hissediyorum. Düşmanlarımız ne kadar yoldaşımızı öldürürlerse öldürsünler, ideallerimizi hayallerimizi yeryüzünden silemeyeceklerini bilmiyorlar.  Bana ne yapmamı önerirdin ? Ve bir zamanlar bize  söylediğin gibi; “Xeyalan  we tirs nake!” (Hayalleriniz korkmaz!). Bu sözün  sayesinde  mücadelemizin  anlamı  daha açık hale gelir. Nerede olursak olalım faşizme ve ataerkiye karşı  elimizdeki bütün yöntemlerle savaşacağız. Yaşanılabilecek özgür bir yaşamı inşaa etmek  ve seni hatırlatmak uğruna savaşacağız. Düşmanlar yenilene kadar geçmiştekiler, şu ankiler ve gelecektekiler için dinlenecek bir günümüz bile yok! Bu mücadelemiz senin anına olacak. Çünkü bizler, yani seni iyi tanıyanlar, kapitalist sistemin ele geçirdiği kadınlar için verdiğin bu haklı mücadeleyi sonuna kadar götürdüğünü biliyoruz.  Sen her zaman en ön saflardaydın ve hep ön saflarda kalacaksın.

Savaşçıların kanlarıyla yazılan bu tarihte, sen bize yoldaşlığın ve cesaretin en iyi örneklerini bıraktın. Senin yaşayan sözlerin ve kararların ışığında, devrimci değerlerin birliğine sıkı sıkıya bağlanmaya bugün her zamankinden daha  fazla inanmamız gerektiğini söylüyorum kendime. Tıpkı senin gibi ben de,  devasa bir  faşizmin hakim olduğu topraklarda büyüdüm. Tıpkı senin gibi bir kadın olarak doğdum. Rojava’ya geldim ve seni buldum. Ve seni , Til Temir de ön saflarda beraber çarpıştığımız diğer şehit  yoldaşlarımızla çevrili bir yere gömdüm.  Mücadelenin toprağı Rojava’ya geldiğimde; en derin sevginin yoldaş sevgisi olduğunu bir kez daha öğrendim.

Kararlılıkla savaşırsak her şeyin mümkün olduğuna inanmayı bana öğreten yoldaşlardan birisin. Şehit Baran, Şehit Nucan, Şehit Barzan, Şehit Ezda, Şehit Bahoz da bana bu inancı öğreten yoldaşlarımdır. Bu yıl senin için, savaşın ortaya çıkardığı yıkımları yeniden inşa etmeye gideceğim. Özgürlük savunucularının izlediği bu kesin yolda, seni hep hatırlayacağım ve değerlerini yanımda taşıyacağım. Asla yenilgiye yer yok!

Ceren Yoldaş, bugün  alçakgönüllülüğüne ve cesaretine, gücüne, yoldaşlığına ve senin devrimci yüreğine saygılarımı sunuyorum. Seninle, kim olduğunla ve bana öğrettiğin her şeyle  gurur duyuyorum. Daha fazla kadının senin bıraktığın anı sayesinde mücadeleye katılacağına inanıyorum. Nereye gidersem gideyim, anti faşist düşüncelerimi ve enternasyonalizme olan inancımı korumak için mücadele edeceğim.

Düşmanı bozguna uğratmak ve bu topraklarda özgürlüğü inşaa etmek için savaşacağız. Savaşın açtığı yaraları ancak bu topraklarda sarabiliriz. Bu yaralarımız sayesinde şehirlerdeki, dağlardaki  ve vadilerdeki barikatlarımızı yükselteceğiz.

Şehit dostlarımızın yaktığı ateşi ölüm söndüremez. O ateş, tarihte ve anılarda yaşar ve şu an her zamankinden daha canlı.

Ceren Yoldaş, sonsuza kadar mücadelemizde yaşayacaksın. Geriye bir adım bile atılmayacak. Düşmana geçit yok!

Ceren, Ölumsüzdür! Şehid Namirin!

Rosa Wolf

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız